AVG CHECKER

Compusense heeft voor u en uw organisatie een digitaal (zelf-)evaluatieprogramma voor de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) klaar gezet. Dit programma noemen wij de AVG CHECKER.  De AVG CHECKER omvat 2 zelfevaluaties die de integriteit van de gegevensbescherming binnen uw netwerkverkeer zichtbaar maken: De CSA (Cyber Security Assessment) en de PIA (Privacy Impact Assessment). Deze evaluaties maken deel uit van een serie methodische handreikingen die zijn samengesteld door NOREA, de beroepsvereniging van IT auditors in Nederland. Beide evaluaties zijn voor uw organisatie van belang in verband met de AVG die sinds 25 mei 2018 van kracht is en de Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft vervangen.

Bent u een gebruiker van een van onze softwareprogramma's? Dan kunt u gratis de AVG CHECKER in uw organisatie gaan gebruiken en op de Compusense ondersteuning rekenen!

Uw inloggegevens voor de AVG CHECKER kunt u aanvragen bij uw programma-coördinator.

Het verdient aanbeveling om ter voorbereiding van beide evaluaties de 2 NOREA handleidingen te bestuderen en binnen uw organisatie te bespreken zodat iedere respondent begrijpt waarom de AVG CHECKER gebruikt gaat worden. Deze volledige handreikingen van NOREA kunt u hier downloaden:

CSA: Handreiking Cybersecurity Assessment (pdf-versie 2015), Standaarden (pdf)

PIA: Handreiking Privacy Impact Assessment (versie 1.2 2015)

  • Volledige ondersteuning

   Volledige ondersteuning

   Het Compusense Support Team in Oegstgeest geeft continue begeleiding bij het uitvoeren van uw evaluatie- en auditproces.

   Lees meer
  • Compleet management framework

   Compleet management framework

   Het Compusense softwareplatform integreert standaarden en managementmodellen in één alert informatiesysteem.

  • Beveiligde omgeving

   Beveiligde omgeving

   Compusense voldoet als Verwerker aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  • Volledig in eigen beheer

   Volledig in eigen beheer

   Op eenvoudige wijze kunnen kwaliteitscycli samengesteld en onderzoeken beheerd worden.

   Lees meer